Afgelopen maandag was er weer een persconferentie over de Corona situatie. Zoals iedereen weet is het helaas nodig de maatregelen te verscherpen. Jammer, maar het is niet anders. Alleen samen krijgen we Corona eronder. Ik weet dat veel mensen dit toch lastig vinden, maar houd dan in gedachten; het gaat niet om jou! Het gaat om sociaal zijn om elkaar beschermen. Dus zelfs als je het voor jezelf allemaal niet zo spannend vind, bedenk dan dat je ouders, je buren. je kassière, kapper, pedicure of zelfs jongeren in je omgeving, misschien niet gezegend zijn met een fantastisch afweer systeem. Dat kun je aan de buitenkant niet zien. Doe het dan voor hen. Jij wilt toch ook dat een ander rekening met jouw naasten houdt?

In de praktijk neem ik de maatregelen ook heel serieus. Ik blijf plannen met extra tijd tussen de afspraken, maak alles steeds opnieuw schoon, ventileer de ruimte en de luchtreiniger doet zijn ding ook. Ik draag een mondkapje. Dat deed ik altijd al tijdens een deel van de behandeling, maar nu draag ik het continue zodra er iemand in de praktijk is. Op dit moment mag je als cliënt volgens het protocol, lekker zonder mondkapje in mijn stoel plaatsnemen. Maar ik sluit niet uit dat dat zal veranderen. Of misschien vraag ik je om een faceshield op te zetten. Die zijn dan hier aanwezig en kunnen ontsmet worden.

Ik vraag iedereen waakzaam te zijn en ook bij lichte verkoudheidsklachten de afspraak gratis te annuleren. Liefst natuurlijk minimaal 24 uur van tevoren. Dan kan ik iemand anders blij maken met het plekje in mijn agenda.

Mocht er iemand in de praktijk zijn geweest die besmet blijkt te zijn. dan kan ik gevraagd worden de gegevens van cliënten die ook aanwezig waren over te dragen aan de GGD, voor het contactonderzoek. In het kader van gegevensbescherming, AVG, heb ik daar je toestemming voor nodig. Om niet iedereen lastig te moeten vallen met formuliertjes, heb ik dit opgevangen door mijn Privacy Policy aan te passen. Als je een behandeling in mijn praktijk wilt, dan gelden de afspraken die in de Privacy Policy staan. Je gaat er dan mee akkoord mij een aantal gegevens te verstrekken, maar ook dat ik die, indien noodzakelijk, mag delen met de instanties die nodig zijn. Wil je weten hoe dat precies zit, lees dan hier mijn Privacy Policy.

Ik wens iedereen weer veel gezondheid toe en het geduld om nog even sterk te zijn en op elkaar te passen. #StaySafe #StayHome #GetTested #BeKindtoEachothher

Don`t copy text!
Share This