In verband met de Corona crisis is de praktijk gesloten. Op dit moment geldt de verplichte sluiting vanuit de overheid tot 20 mei. Alle afspraken worden geannuleerd en alle cliënten die een afspraak in deze periode hebben krijgen persoonlijk bericht van mij.

Ik mag echt niet behandelen, behalve in een paar heel specifieke gevallen. Het gaat dan om cliënten met, zoals ze dat noemen, onderliggend lijden. Mensen met diabetes of reuma bijvoorbeeld. Als het voetprobleem, zonder behandeling, voor grotere problemen gaat zorgen, bijvoorbeeld ontstekingen of wonden kan gaan geven. Dan mag ik wel behandelen. Valt u onder de diabetes voetzorg, dan vraag ik toestemming aan uw podotherapeut. In andere gevallen, mag ik zelf indiceren of even toestemming vragen aan uw huisarts. Dus heeft u pijn? Neem even contact op, dan bekijk ik de mogelijkheden. Ik vraag uw begrip, als ik toch helaas nog niets voor u mag doen.

Als pedicure en zelfs als medisch pedicure, valt mijn beroepsgroep onder de beroepen in de uiterlijke verzorging. Moeilijk voor te stellen als je ziet wat mijn werk op dagelijkse basis inhoudt. Er komt veel meer bij kijken dan nageltjes knippen en lakken, zoals velen van jullie met pijnlijke voetproblemen maar al te goed weten.

Maar voor nu is het helaas niet anders, ik verwacht wel dat onze brancheorganisatie uit deze vreemde moeilijke periode genoeg argumenten zal kunnen halen om deze discussie in de toekomst aan de kaak te kunnen stellen. Wie weet komt er dan uiteindelijk iets goeds voort uit deze crisis voor ons pedicures en zullen we echt bij de zorg gaan horen.

De verplichte sluiting heeft te maken met de verdeling van beschermingsmiddelen. De zorg heeft nu voorrang en dat kan ik goed begrijpen. Want lange nagels zijn toch echt minder triviaal dan iemand die op de IC ligt. Maar het heeft ook te maken met de verdeling van mensen die onderweg gaan als wij (en dus ook kappers en schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, tatoo-shops etc) weer open mogen gaan. De overheid heeft heel wat af te wegen bij haar beslissingen. Dat is iets daar zullen we met ons allen begrip en bewondering voor moeten hebben. Ik zou in ieder geval niet graag in hun schoenen willen staan. U wel?

Ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen, op de site, op Facebook en persoonlijk via de mail of app. Ik hoop u snel weer te zien in de praktijk.

Cindy

Don`t copy text!
Share This